Hvilken dag er den beste for nyhetsbrev? (+ spiller det egentlig noen rolle?)

Lisa Kindmark

Noen stemmer for «Mid-day, Mid-week», mens andre stemmer for mandager, og noen synes til og med at lørdager er uslåelige – men hvilken dag er egentlig den beste for nyhetsbrev og mailutsendelse?

Selv om det en periode ble spådd at mail kom til å bli utkonkurrert av sosiale medier, så har den gjennomgått litt av en reinkarnasjon (antakelig kan vi takke alle uberegnelige algoritmer hos Facebook, og deres bransjekolleger, for det).

Virkeligheten er den at mail fortsatt bidrar til en av de mest effektive markedsføringstiltakene du kan gjøre, sett i forhold til ROI.

Vi har skrevet mye om hvordan du optimaliserer innholdet i nyhetsbrevene og e-postene dine tidligere, men hva mer kan du gjøre for å øke CTR og Open Rate på dine velstrukturerte utsendelser?

Jo, du kan justere omstendighetene og øke sannsynligheten for at leadsene deres faktisk kommer til å ta del i innholdet deres. Istedenfor at det havner langt nede i papirkurven.

Vi har gjort et dypdykk i våre egne data, undersøkt hva andre har konkludert med på området og satt sammen de optimale (?) omstendighetsfaktorene for mailutsendelse.

Spiller det virkelig noen rolle hvilken dag man sender ut en mail på?

Det er gammelt nytt at man bør unngå å sende ut noe i helger og høytider. Ferietider er også ganske vanskelige, og i kaoset før jul er det fort gjort å drukne i mengden av andre utsendelser … Men hvilken ukedag er egentlig best?

Vi er ikke de første som diskuterer spørsmålet. Det finnes en nesten ubegrenset mengde artikler og studier på emnet (Smart Insights, Get Response, Hubspot og Wordstream for å nevne noen), og ærlig talt, vurderingene gjelder hovedsakelig hvilken dag som egentlig er den «hellige gral» for utsendelse av mail.

Felles for mange er at de skyr mandager (og fredager) som pesten. Mandager fordi mail lett blir silt ut i den morgenutrenskningen av innboksen som ofte skjer etter helgen.

Fredager, fordi – fredag …

mejlutskick_fredag

 

Onsdager er et lite wildcard. Det ser ut til å kunne fungere riktig bra – «Mid-day, Mid-week» er et etablert begrep.

Majoriteten hyller imidlertid tirsdager og torsdager som perfekte maildager.

Men lørdag og søndag da?

En veldig liten andel av all mail sendes ut i helgene, men det betyr ikke nødvendigvis at det er en dårlig idé å utnytte den reduserte støyen i innboksene.

Tvert imot kan det være en genistrek.

Man har observert høyere engasjement og CTR for mail som har gått ut på lørdager og søndager – selv om det er færre som åpner innboksen sin, så virker dem som gjør det mer motiverte for å ta del i innholdet.

At dataene er forskjellige fra selskap til selskap er kanskje ikke så rart. Det forklarer også hvorfor meningene rundt hva som er det optimale tidspunktet varierer, men mer om det senere. Først en titt på vår egen data.

Open rate hos Conversionista:

när är bästa dagen för nyhetsbrev

Ingenting uventet egentlig, tirsdager og torsdager virker å være de dagene som genererer flest åpnede mail. Men forskjellene er ærlig talt ikke store (ser vi på medianen blir kontrasten enda mindre).

Fredag er vår dårligste dag – 99% sannsynlighet for at utfallet blir bedre på en tirsdag eller en torsdag.

Formiddag eller ettermiddag?

Med et knepent overtak vinner formiddagen (kveldsutsendelsene var faktisk de mest fremgangsrike, men utvalget var for lite til at det kunne gi noen statistisk betydning).

Hvilken dag genererer best CTR?

Ser vi på gjennomsnittlig CTR ser vi at torsdagen skiller seg ut og presterer bedre enn tirsdag, med 95% sikkerhet i vårt tilfelle. Det bør tas med en klype salt og suppleres med videre diskusjon rundt bl.a. statistisk inferens.

när är bästa dagen för nyhetsbrev

Med resultatet foran oss – selvsagt sender vi vel alle våre mailer på tirsdager eller torsdager for å optimalisere utfallet?

Fordeling av utsendelser i løpet av uken:

 

när är bästa dagen för nyhetsbrev

Ikke egentlig. Lesson learned, eller?

Hva sier egentlig tallene våre?

Det korte svaret: veldig lite.

Vi har begått en statistisk dødssynd og sammenlignet epler og pærer i vår analyse. For korrekt data må vi se på identiske utsendelser sendt på ulike tidspunkter.

I og med at vi mangler forutsetningene og utvalget for å kunne gjøre en sånn studie har vi generalisert alle tidligere utsendelser.

Det har gitt et høyt standardavvik, og vi kan egentlig ikke avgjøre om det at tallene ser slik ut henger sammen med tidspunkt eller skyldes det faktiske innholdet.

Totalt omfatter vår estimering rett under 400 000 utsendte mail. Ikke veldig mye i denne sammenhengen. Hvis vi heller ser på for eksempel Mailchimp, som bearbeider milliarder av mail hvert år, får vi en betydelig jevnere fordeling.

«Note that no single day wins hands-down. This is what we should expect when studying the data of billions of humans’ inbox activity» – Mailchimp

Ikke fokuser på hva andre hevder er optimale dager for å sende ut mail (alt blir ikke gull og grønne skoger bare fordi du sender ut mailen din kl. 11 en tirsdag formiddag).

Prøv heller å forstå hvem mottakerne deres er. Forstå behovet dere dekker og hvordan mailvanene deres ser ut, og tilpass deretter:

Hvem er mottakeren?

Generelt, jo yngre målgruppe, desto senere på dagen kan dere gjøre en utsendelse. Men pass på at dere sender mail når mottakerne deres faktisk er våkne. Sjansen er størst for at mail åpnes i løpet av den første timen etter at dere har trykket på «send».

Hvilken funksjon fyller dere?

Jobber dere i fritidsindustrien er kanskje fredager og lørdager perfekte for dere. Konsulentselskap eller finans? Da er det antakelig bedre å ta sikte på tidspunkter når mottakerne deres er på jobb.

Hvilken type innhold sender dere? Snakker vi om rabattkoder eller whitepapers? (Det siste? Send det når mottakeren har tid til å sette seg inn i innholdet).

Test, test og test igjen

A/B-test overskrifter og pre-headers, og prøv med ulike typer innhold, ulike dager og ulike tidspunkter til dere finner en strategi som fungerer for nettopp dere.

Konklusjonen? Ikke ta leppestift på en gris

Så, som svar på spørsmålet – spiller det noen rolle hvilken dag man sender ut mail på?

Summa summarum: nja …

Det finnes generelle råd som kan være til hjelp, men de er ikke nødvendigvis aktuelle for nettopp dere. Til syvende og sist handler det, som så mange andre ganger, om å forstå publikummet ditt, teste hypoteser og fremfor alt – å ha fokus på å skape bra innhold som de faktisk aktivt vil ta del i.

Det spiller ingen rolle hvor bra dere programmerer utsendelsene deres tidsmessig – hvis innholdet og strukturen er (unnskyld ordvalget) dritt, kommer dere i alle fall ikke til å se de klikkene og konverteringene dere ønsker å oppnå til slutt.

Gi slipp på fokuset på når. Prioriter istedenfor å optimalisere for hva og hvordan – noe vi passende nok kommer tilbake til i senere innlegg. Til da:

Lær deg mer om hvordan du optimaliserer dine nyhetsbrev:

20 tips for drastisk bedre nyhetsbrev

Slik booster du ditt nyhetsbrev med tilpasset preheader

6 konverteringsfeil i e-postmarkedsføring som nesten alle gjør pkt. 1

6 konverteringsfeil i e-postmarkedsføring som nesten alle gjør pkt. 2

Se også disse blogginnleggene

Conversionista is open for business in The Netherlands.
Conversionista is open for business in The Netherlands. Read more.